Jaj ne! Hivatalosan is elismerték: a pletyka igaz! Erősen rákkeltő anyag van a csirkehúsban!


Sajnos már a hatóságok is elismerték, hogy igaz a pletyka: nagyon erős méreg van a csirkehúsban! Az egyik leghírhedtebb méreganyagot fedezték fel benne!
Már hivatalosan is elismerték a tényt, amit eddig csak pletykáltak… Vajon miért gondoljuk, hogy talán egyszerűbb lett volna erről nem tudni?!

Az FDA, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet közleménye szerint súlyos méreg, arzén található a forgalomban lévő csirkehús jelentős százalékában.
Persze, nyugtathatjuk magunkat azzal, hogy csak Amerikáról van szó, de NEM! Sajnos Európában (és ezen belül Magyarországon) is jellemző, hogy a nagyüzemi csirkéket olyan hozamfokozókkal etetik, amelyek arzént tartalmaznak, ami pedig benne is marad az állat húsában!

Az arzén az egyik legmérgezőbb félfém, többféle rákot is okozhat. Ahogy a vörös húsokból készült szalámik, kolbászok is. Ami igazán durva, hogy (amint erről korábban a Tények is beszámolt) ezek a termékek rákkeltő hatásuk alapján ugyanabba a csoportba kerültek, mint a cigaretta és a súlyosan mérgező azbeszt.
Mit is okoz az arzén pontosan? Nem kevésbé súlyos kórokkal áll összefüggésben, mint a húgyhólyag-, tüdő-, vese- és vastagbélrák, kisebb mennyiségben való rendszeres bevitele pedig részleges bénuláshoz és cukorbetegséghez vezethet.

Ahogy fentebb írtuk, tulajdonképpen nyílt titok, hogy Magyarországon arzénes tápot adnak a csirkéknek a nagyipari tenyésztésben. Ezt az illetékes hatóságok sem cáfolják, csupán azt vitatják, hogy mindez az egészségre káros lenne.
És most kapaszkodjunk meg! A bevizsgált termékek 70%-a nálunk is tartalmaz arzént!
Félelmetes..
Videó:

vajon a háztáji csirkével is ez a helyzet, illetve, akkor mostantól miből csináljuk a csirkepaprikást…?

Szólj hozzá